ANKARA / ALTINDAĞ - Şehit Şükrü Can Kayadibi Ortaokulu

E-Twinning - Çevremdeki Ağaçlar Öğrenmeye Değer

E-Twinning projemizin “Trees Around me Worth Learning”-"Çevremdeki Ağaçlar Öğrenmeye Değer" konulu Nisan ayı etkinlikleri kapsamında projede görevli öğrencilerimiz çevrelerinde gözlemledikleri ağaçlar hakkında araştırma yapıp, afiş hazırladılar. Uzman öğretmenimiz Eray ÖZKAN ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

E-Twinning Projesi Logo Yarışmasında kullanılan 368  oyun 121 ini alan İsmail Budak' ın logosu 1. seçilmiştir.

Kendisini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Nis

İsraf ve Zararlı Alışkanlıklar başlıklarında etkinlikler yapıldı.

Nis

Okulumda Sağlıklı Besleniyorum Projesi kapsamında meyve ve sebze tanıtımları yapıldı.

Mrt

Okyl bahçemizde geleneksel çocuk oyunlarından köşe kapmaca oynadık

Mrt

Geleneksel çocuk oyunlarından mendil kapmaca oyunu

Mrt

6A sınıfımız öğretmenlerimiz Eray Özkan ve Seda Büyükçiçek rehberliğinde Millet Bahçesi nde bulunan “Alev Alatlı Bilim Merkezi” ve “At Binme Merkezi” ni ziyaret ettiler

Mrt

Uzman Öğretmenimiz Eray Özkan rehberliğinde başlatılan 6 ülke 10 ortaklı One Touch of Nature Makes the Whole World Kin - Doğanın Bir Dokunuşu Bütün Dünyayı Kardeş Yapar projemiz devam ediyor.

Mrt

Eray Özkan rehberliğinde öğrencilerimizin Teknoloji ve Tasarım dersi Görsel İletişim Tasarımı ünitesinde hazırlamış oldukları afiş çalışmaları. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü konferans salonunda gerçekleştirildi.

14 Mart Pi Günü Etkinlikleri

Mrt

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nde şubat ayında tüm sınıflarımızda “Anlat Bakalım, Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma, Atasözü/Deyim Resimleme ” etkinlikleri yapıldı. “Atasözü/Deyim Resimleme” etkinliği sonucunda ortaya çıkan resimler okul panolarımızda sergilendi.

Mrt

Okulumuz Türkçe öğretmeni Yunus ÖZDEMİR’in  şubat ayı kültürel etkinlikler kapsamında yapmış olduğu “Aileler Yarışıyor Kitap Okuma Yarışması”nda Yazar Recep ÖZKUL’un “Başım Dertte” eserini okuyan öğrenci ve veliler okul konferans salonunda sınava girdiler. Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. 6-İ sınıfından Zhasmina ERGASHEVA ve 6-C sınıfından RUKİYE SENA YILDIRIM’ın birinciliği paylaştığı yarışmada #1000TL#lik hediye çekleri ve hediye kitaplar öğrencilere teslim edildi.